Meniu

Taurinas

Ligos.ltNatūraliai žmogaus organizme pasigaminanti aminorūgštis, turinti svarbią reikšmę baltymų sintezei. Taurinas pagerina sportininkų fizinį pajėgumą, padeda raumenis aprūpinti maisto medžiagomis ir energija, mažina raumenų irimo procesus, skatina riebalų oksidaciją, dalyvauja termoreguliacijos procesuose, gerina kreatino, aminorūgščių ir kitų maistingųjų medžiagų pasisavinimą, pasižymi antioksidaciniu poveikiu, lėtina organizmo senėjimo procesus. Taurino yra įvairiuose maisto produktuose (paukštienoje, žuvyje), jis yra daugelio energinių gėrimų komponentas, gaminami maisto papildai su taurinu.

Šaltinis | Dažniausiai vartojamų biomedicinos terminų ir sąvokų aiškinamasis žinynas | Lietuvos sveikatos mokslų universitetas |Akademikas Profesorius Antanas Praškevičius, Profesorė Laima Ivanovienė

Rašyti komentarą

Captcha