Penicilinacilazės (penicilinamidazės)

Terminas

Fermentai (EC 3.5.1.11), hidrolizuojantys peniciliną į riebalų rūgšties anijoną ir 6-aminopenicilinatą. Įvairių fermentų aktyvumas yra būdingas tam tikrai riebalų rūgščiai. Pavyzdžiui, penicilino V acilazė (penicilino V amidazė) yra homotetrameras, sudarytas iš 338 aminorūgščių liekanų (iš Bacillus sphaericus). Penicilino G acilazė (penicilino G aminohidrolazė) iš E. coli turi 846 aminorūgščių liekanas.

Šaltinis | Dažniausiai vartojamų biomedicinos terminų ir sąvokų aiškinamasis žinynas | Lietuvos sveikatos mokslų universitetas | Akademikas Profesorius Antanas Praškevičius, Profesorė Laima Ivanovienė

Žymos
acilazė