Meniu

Dažniausiai vartojamų maisto produktų kaloringumas

Dažniausiai vartojamų maisto produktų kaloringumas

Ligos.lt

Ligos.lt

Ligos.lt

Kūno masės vertinimo kriterijai

Ligos.lt

Kūno riebalų pasiskirstymas

liemens / šlaunų (klubų) santykis = liemens apimtis (cm) / klubų apimtis (cm)
Norma: moterys − iki 0,8
           vyrai −     iki 0,9
Didesnis santykis rodo abdominalinį nutukimą.

 

Broca formulė:

Ideali masė = ūgis (cm) − 100

 

Kūdikių ir vyresnių vaikų kūno masės apskaičiavimas

1. Iki pusės metų kūdikio kūno masė = gimusio kūdikio kūno masė + (800 g × kūdikio amžius mėnesiais).

2. Antrojo pusmečio kūdikio kūno masė = gimusio kūdikio kūno masė + 4 kg 800 g (kūno masės prieaugis per pirmąjį pusmetį) + 400 g × (n − 6);

   n − kūdikio amžius mėnesiais.

3. 2-11 metų vaiko kūno masė = 10 kg + (2 × vaiko amžius metais).

4. 12-15 metų vaiko kūno masė = 10 kg + (amžius metais × 5) − 20.

 

Šaltinis | Dažniausiai vartojamų biomedicinos terminų ir sąvokų aiškinamasis žinynas | Lietuvos sveikatos mokslų universitetas |Akademikas Profesorius Antanas Praškevičius, Profesorė Laima Ivanovienė

Žymos: kaloringumas

Rašyti komentarą

Captcha