Meniu

Liofilizavimas

Tai – sauso šaldymo procesas. vertingosios ingredientų struktūrinės ir biologinės savybės ir jų aktyvumas visiškai išsaugomi (100 proc.). Proceso pabaigoje gaunami milteliai. Tokio džiovinimo privalumas – biologiniai preparatai nepatiria aukštos temperatūros poveikio. Taip išsaugoma preparatų dispersinė fazė, galimybė naudoti lakius tirpiklius. Liofilizavimo metu didžioji dauguma baltymų nepatiria denatūracijos ir gali būti saugomi ilgą laiką tik esant 0 °C temperatūrai. Liofilizuoti audiniai ir biologiniai preparatai sudrėkinti atgauna savo pirmines savybes. Šis džiovinimo procesas naudojamas, kai preparatus reikia saugoti labai ilgą laiką, norint gauti sausą donorų kraujo plazmą, sausą kraujo serumą ir vakcinas, organų ir audinių transplantacijos atvejais, farmacijos ir maisto pramonės reikmėms.

Rašyti komentarą

Captcha