Meniu

Imobilizuoti fermentai

Tai – tirpūs fermentai, prijungti prie netirpaus organinio arba neorganinio užpildo (matrikso) arba inkapsuliuoti membranoje. Fermentų imobilizacijai naudojami keli būdai: 1) adsorbcija ant inertinio arba įelektrinto nešiklio (dekstrano), 2) kovalentinis prijungimas prie polisacharidinio nešiklio, pvz., sefarozės, 3) imobilizacija, naudojant poliakrilamido gelį, 4) kelių fermento molekulių kondensacija, naudojant dvifunkcius arba daugiafunkcius reagentus, pvz., glutaraldehidą arba epichlorchidriną, 5) mikroinkapsuliacija. Fosfolipidų mikrokapsulės vadinamos liposomomis. Imobilizuotų fermentų pavyzdžiai: proteazės (randamos detergentuose, sūrio ir kitų maisto produktų gamybos metu), karbohidrazės (naudojama krakmolo hidrolizei, verčiant gliukozę fruktoze), lipazės (gaminant maistą), daugybė įvairių imobilizuotų fermentų naudojami analizei, farmacinių preparatų gamybai.

Žymos: fermentai

Komentarai

  • Dranginis

    Dx esu

Rašyti komentarą

Captcha