PSO sveikos mitybos rekomendacijos

Dieta

• Vartoti daugiau patiekalų iš krakmolingų maisto produktų, įskaitant duoną, makaronus, ryžius, bulves.
• Valgyti daugiau vaisių ir daržovių, ne rečiau kaip 5 kartus per dieną.
• Saikingai vartoti maisto produktus, kuriuose gausu baltymų: mėsą, žuvį, kiaušinius, ankštinius augalus.
• Dažniau rinktis riebių rūšių žuvis.
• Saikingai vartoti pieną ir pieno produktus, rinktis mažesnio riebumo produktus.
• Sumažinti sočiųjų riebalų ir cukraus vartojimą.
• Stengtis vartoti mažiau druskos, ne daugiau kaip 6 g per parą.
• Stengtis būti fiziškai aktyviems ir išlaikyti tinkamą kūno svorį visą gyvenimą.
• Gerti daug vandens.
• Būtinai pusryčiauti.

Šaltinis | Dietinis gydymas bendrojoje praktikoje | Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė

Rašyti komentarą